ФОП Бабін О. А.

Господарство відоме, як «Бабині кози», засноване в 2007 році, займається племінним розведенням кіз зааненської породи, виробництвом козиного молока та козиного сиру. Налічує 170 кізочок.

BabinyKozy_1024x724-3

Всі корми для тварин заготовлюються на власних полях площею 30 га: солома, сіно люцерни та суданки, гіллячковий корм для молодняку, а також зерно ячменю, овес і кукурудза. При вирощуванні кормів не застосовуються хімічні добрива та засоби захисту рослин. Із середини весни до середини осені основним кормом для кіз є пасовище. Дояться кози за допомогою автоматичної доїльної установки, отже, молоко для виробництва сиру отримується без контакту з руками людини.

BabinyKozy_1024x724

М’які та тверді сири виготовляються вручну з козиного молока за авторськими рецептурами у власній сироварні. Вони визрівають від 2 тижнів до 12 місяців у спеціальній камері на дерев’яних дошках без застосування полімерного покриття.

Досвід сироваріння власник господарства Олександр Бабін перейняв під час спільної роботи з сироваром із Швейцарії, а поштовхом для виробництва нових видів сирів стало проходження курсів сироваріння в Каунаському технологічному університеті.

BabinyKozy_1024x724-2

Наразі господарство тішить нас такими смачними сирами, як «Капрінос» (твердий сир із козиного молока з білою та синьою пліснявою, пікантним смаком та різким запахом, витриманий 2 місяці, при виробництві якого використовується термофільна культура), «Шеврет» (твердий сир з козиного молока посиленого пресування, що визріває від 2 місяців до півроку без плісняви на поверхні шкірки [при появі плісняви обмивається в розчині солі]) та «Франсуа» (м’який сир із козиного молока з білою та синьою пліснявою, пікантним смаком та різким запахом, що визріває 1–2 місяці).

Власник господарства – Олександр Бабін

Сайт: http://babynikozy.com.ua

Продукція виробника
Київська обл., Тетіївський р-н, с. Галайки